Terug naar overzicht

Vloeropbouw en platte daken op maat met Ultriso Gold, Silver en Bronze

18 december 2018

Elk bouwproject heeft zijn specifieke uitdagingen op vlak van vloeropbouw. Met de isolatiemortels van Ultriso hebben we een oplossing in huis voor eender welke bouwsituatie. Inclusief voor platte daken. Maak kennis met onze eigen heilige drievuldigheid: Ultriso Gold, Silver en Bronze. Met welke isolatiemortel is jouw bouwproject het best gediend?

Met Ultriso Gold, Silver en Bronze dekken we elk vakje af: van micro tot macro, van woningen over appartementen tot industriegebouwen. Iedere isolatiemortel heeft zijn eigen unieke samenstelling en sterke eigenschappen.

Ultriso Gold: voor een sterk geïsoleerde vloeropbouw en platte daken

Deze isolatiemortel blinkt vooral uit op vlak van isolatiewaarde (0,043 W/mK) en drukvastheid (160 kPa). Bovendien is dit de ideale oplossing voor een vloeropbouwop het gelijkvloers en voor platte daken. Een garantie op een sterk geïsoleerde bouwschil.

Ultriso Silver: dempende laag voor tussenverdiepingen

Dit is een specifieke oplossing voor verdiepingsvloeren, waar thermische isolatie niet zozeer een must is, maar akoestiek wel een belangrijk punt vormt. Vanaf een laag van 11 cm Ultriso verlaag je het geluidsniveau met maar liefst 20 decibel. Een geschikte oplossing binnen projecten waar contactgeluiden een ware uitdaging vormen. Bovendien scoort Ultriso Silver even sterk als onze gouden isolatiemortel op vlak van druksterkte.

Ultriso Bronze: voor renovaties en zwaar beloop

De Ultriso Bronze isolatiemortel, tot slot, komt helemaal tot zijn recht bij renovaties waar je moet werken op volle grond. Ook als ondergrond voor industrievloeren is deze oplossing zeer geschikt. Met een indrukwekkende druksterkte van 500 kPa vormt deze isolatiemortel de perfecte basis voor een vloeropbouw die veelvuldig zware lasten moet trotseren.

Ter plaatse gemengd

Ook al is geen enkel van bovenstaande drie isolatiemortels identiek, toch hebben ze dezelfde basissamenstelling. Ultriso bestaat standaard uit cement, EPS-isolatieparels, hulpstof en water. De Ultriso-mengeling maken we ter plaatse klaar in onze Transmix-vrachtwagen, net voor we aan de slag gaan.

Gold, Silver of Bronze: welke keuze je ook maakt voor jouw bouwproject, je profiteert sowieso van de vele voordelen die Ultriso isolatiemortel met zich meebrengt. Welke die voordelen zijn, lees je hier! Nog vragen? Neem snel contact met ons op en we helpen je verder.

© ULTRISO 2020